LONE STAR

425 sider, Politikens Forlag. 2018

Bogen findes med en rød og en blå forside (som er vendbar).
køb bogen.

Da Mathildes stedfar dør, plages hun af spørgsmålet om hvad der vil ske, hvis hendes egen far dør ovre på den anden side af Atlanten. Vil der være nogen som ringer? Af skræk for at fortiden skal gå til grunde i hendes erindring, går hun i gang med at skrive den bog om sin far som hun altid har vidst at hun skulle skrive.

Det er historien om en far og en datter og om alt det der adskiller dem – havet, sproget og en stedmor af mytologiske dimensioner. Og om tiden der nådesløst går. En dag er vi voksne, og barndommen ligger uigenkaldeligt bag os, fuld af huller og ting vi fortryder. Men faren er endnu levende, og datteren har masser af vilje. De mødes på hans fødeegn i Texas. Kan hun gøre slægtens sted til sit eget? De besøger slægtninge, døde som levende. Texas’ historie filtrer sig sammen med familiens. Der vokser et landskab frem. Tiden bliver langsom. De sidder på verandaen i hver sin gyngestol og ser himlen sortne ...

LONE STAR er en roman om familie og tilhørsforhold og om at overvinde enorme afstande. Om at være levende og om at se og forstå – og elske alligevel.

Nomineret til DRs Romanpris 2019

Præmieret af Statens Kunstfond

Lone Star er præmieret af Statens Kunstfond som én af de bedste bøger i 2018.

Legatudvalget skrev i begrundelsen:

"Det texanske flag, Lone Star, symboliserer loyalitet, styrke og tapperhed, præcis de egenskaber, som sammen med en gedigen humor er nødvendige, hvis man er medlem af familien Clark.

Med erindringsbogen Lone Star ikke alene insisterer Mathilde Walter Clark på sin ret til at være sin fars datter, hun tager også læseren med som førstehåndsvidne, fordi Lone Star er så forrygende velskrevet, at man glemmer, at det er en bog. Man sidder bogstavelig talt med ved køkkendisken i St. Louis, går på vandring i et belgisk spøgelseshus med faderens mærkværdige kone på slæb og mærker til sidst sydstaternes støv i halsen, takket være Mathilde Walter Clarks evne til at observere, sanse og beskrive, så ikke ét ord virker forkert, og ikke én sætning skurrer.

Nok er Lone Star en privat historie, men den føles aldrig sådan. Tværtimod har Mathilde Walter Clark skrevet en på alle måder omfavnende, vedkommende og stærk fortælling om barnets kærlighed og slægtens bånd."

Læs mere her

Det skrev anmelderne:

★ ★ ★ ★ ★
Erindringer så stærke, deklamatoriske og troværdige, at man forundres over, at det har kunnet lade sig gøre at nedfælde dem i så skøn en litterær form med de sorte huller i voksenhukommelsen, der naturligvis er umulige at være foruden.
-- Berlingske , Katherine Diez

★★★★★
Hun skriver erkendelserne om sine opvækstvilkår frem i romanform og insisterer samtidig på en levende kærlighed til sin far på trods af alle vanskelighederne. Det er smukt gjort.
-- Kristeligt Dagblad, Svend Skriver

★★★★★
Stærk og smuk læsning
-- Line Rasmussen, Børsen

★★★★★
Sjældent har jeg læst en mere smuk og gribende gang erindringer.
-- Københavneravisen, Jannik Lunn

★★★★★★
Bogen er simpelthen så fantastisk. Mathilde skriver i et meget lækkert og fint sprog, som er lige til, at gå til. Hun er en kunster i at fortælle på en levende og skønherlig måde.
-- Livetidukkethuset.dk

★★★★★
En fin historie om at være bange for, at fortiden skal forsvinde mellem fingrene på en.
-- Liv, Caroline Rutter

★★★★★
En roman, alle burde tage sig tid til at læse.
-- Thisfictionallife

★★★★
Forrygende læsning
-- Dagbladenes Bureau, Berit Holbek Jensen

❤️❤️❤️❤️
En klog, bevægende, medrivende, sjov og velskrevet bog.
-- Politiken, Lilian Munk Rösing

★★★★
Clark skildrer overbevisende - men også usentimentalt - hvor ubærligt det bliver, hver gang hun tror, at nu er det nok sidste gang, at hun ser faderen.
-- Jyllands-Posten , Erik Svendsen

★★★★
Erindringsbogen er forfatterens rørende og sympatiske forsøg på at lære sin far at kende.
-- Ekstra Bladet , Frank Sebastian Hansen

’Lone Star' gør læseren klogere. Klogere på sig selv, på forholdet mellem døtre og fædre og klogere på, hvad det vil sige at miste både de levende og de døde.
- IN

Jeg nød at læse den, at blive hvirvlet ind i Mathilde Walter Clarks fortælling, at glædes over hendes skønne sprog og hendes fine, rammende beskrivelser af følelser, landskaber, mennesker. Det er en stærk fortælling om at gå på opdagelse i sit ophav for måske at kunne føle sig en del af en større helhed.
- Litteraturhjørnet.dk

Mathilde Walter Clark har et varmt blik for det menneskelige i sine brovtende personer, man holdes fast, man lægger nødigt bogen fra sig
-- Karen Syberg, Information