Den sidste Konservative

Af Mathilde Walter Clark
MetroXpress d. 4. januar 2012

Copyright © Metroxpress og Mathilde Walter Clark 2012
Brug af papirkopier/prints til undervisningsbrug på uddannelsesinstitutioner eller i erhvervsmæssig sammenhæng er kun tilladt efter aftale med Copydan Tekst & Node og inden for aftalens rammer.

Som jeg før har skrevet om i denne klumme, er det tilfældigt, hvad posten sender ind igennem vores brevsprække. Nogle gange er det til os, men for det meste er det post til nogen andre. Således kom der lige før jul et eksotisk blad ind ad vores dør: KF-Bladet, De Konservatives medlemsblad.

På forsiden findes et billede af en dame i halvfemserne, omkranset af fem yngre mænd i alderen 30 – 70, alle med generte smil. Det er ikke svært at gætte, hvad det drejer sig om. Damen på forsiden er ingen ringere end Erna Jacobsen, Den sidste Konservative (hvilket også forklarer de generte smil). Det er en kendt sag, at bestanden af Konservative igennem de senere år er svundet drastisk på grund af forandringer i det politiske klima. Ledere som Bendt Bendtsen, Lene Espersen og senest Lars Barfoed har dygtigt og effektivt kørt De Konservative i sænk.

Den sidste Konservative bor på Frederiksberg og beskrives af de andre på plejehjemmet som et skikkeligt og omgængeligt menneske. Planen var at vise hende frem på det årlige landsmøde, men de fem herrer fra partikontoret var bange for, at hun ville svækkes under transporten, så de valgte i stedet at vise det sjældne Konservative eksemplar frem på forsiden af KF-Bladet.

Den sidste Konservative har været konservativ hele sit liv, ligesom sin far. Normalt får De Konservative nye medlemmer ved at sætte børn i verden, sådan har det altid været. Den sidste Konservative har fået tre. Men de klarer sig desværre så godt, at fjerne ting som Gud, Konge og Fædreland ikke interesserer dem – det gør kun dem selv – så de er blevet Venstrefolk (en enkelt har taget skridtet fuldt ud og er gået over til Ny Alliance).

Det Konservative partikontor efterlyser flere konservative. Jeg har selv engang mødt én fra Østrig – men det har naturligvis størst interesse, hvis der er tale om eksemplarer inden for vor egen kulturkreds. Der går forlydener om, at der skulle findes én oppe i Hirtshals et sted – hvis nogen kan bekræfte det, bedes man henvende sig til De Konservatives Hovedkontor info@konservative.dk eller på telefon 33 13 41 40.

Forholder det sig sådan, at man ikke selv er konservativ som sådan, men alligevel gerne vil støtte den resterende bestand for at bevare diversiteten i det politiske landskab, kan man forhøre sig om mulighederne for en evt. fredningsforening.