OM MYTER - heltens rejse

Heltens Rejse handler om historier. Om eventyr og myter, film og fortællinger. Og om den måske vigtigste historie af dem alle: Den, vi selv er med i, lige nu og her.

Vi har alle læst, set og hørt tusindvis af historier - om at kæmpe mod drager, befri prinsesser og blive konger og dronninger over Imperiet. Og vi fortæller dem selv hver dag uden at tænke over, hvordan vi gør.

Hvad vi måske især ikke tænker over er, at det er den samme historie, vi har fortalt igen og igen siden tidernes morgen. Med masser af variationer, selvfølgelig, både kulturelle, lokale og individuelle. Men Jesus & Buddha har mere tilfælles med Thelma & Louise end man lige tror. For uanset om historierne handler om at finde sjælefred under et træ, frelse menneskeheden, finde vej i en labyrint eller køre igennem Sydamerika på motorcykel, bryde ind i en topsikret bankboks - eller sågar at være den eneste dreng, der danser ballet - findes der nedenunder disse tusindvis af historier en form, et skema, en universel struktur, som er også kaldes Monomyten.

Men hvad er det så, denne ene, evige historie handler om? Heltens Rejse. Monomyten skildrer simpelthen en helterejse, som gør os klogere på os selv, vores liv og vores muligheder. Det er dette skema, Monomyten om heltens rejse, som Mathilde Walter Clark taler om i foredraget om Heltens Rejse.

Heltens Rejse arrangeres også som hel- eller halvdagsworkshops.

se website

Mathilde Walter Clark er en erfaren og engageret foredragsholder. Siden 1996 har hun holdt foredrag om emner som fortælling, sprog, myter, bevidsthed, kreativitet og forførelse for såvel private, og erhverslivet, biblioteker, fagforeninger og uddannelsesinstitutioner. Under 'Foredrag' findes eksempler på foredrag. Andre kan let lade sig arrangere.

forespørgsel om foredrag: booking@mathildewalterclark.com